sortno izrazita,neposredna
rebula 2015
klasična vina
rebula 2015

Opis vina

Barva: slamnato rumena
Vonj: sortni – nežni citrusi z aromami jabolka
Okus: sveže, mineralno vino z elegantnim pookusom in prijetno svežino
Priporočena hrana: izvrsten aperitiv, lepo spremlja ribje in druge predjedi
Temperatura serviranja: 10 °C

Način pridelave

Vinograd: Polje, Birša
Zemlja: opoka
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000 trt/ha
Donos: do 6000 kg/ha
Vinifikacija: ročno trgano grozdje stisnemo pod nizkim tlakom. Mošt ohladimo na 10 °C. Po 24-urnem usedanju čisti mošt pretočimo v posode iz nerjavečega jekla, v katerih povre v vino. Fermentaciji sledi hiter pretok, da vino ohrani sadnost. Brez biološkega razkisa. Vino ustekleničimo poleti v letu po trgatvi.

Parametri vina

Letnik: 2015
Alkoholna stopnja: 12,50 %
Kislina: 5,5 g/l