sortno izrazita, neposredna
cabernet sauvignon 2015
klasična vina
cabernet sauvignon 2015
cabernet sauvignon 2015

Opis vina

Barva: intenzivno rubinasto rdeča
Vonj: intenziven vonj rdečega jagodičevja
Okus: poln, saden z nežno taninsko hrbtenico
Priporočena hrana: meso na žaru, jedi iz divjačinskega mesa
Temperatura serviranja: 16–18 °C

Način pridelave

Vinograd: Kalehe
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000 trt/ha
Donos: do 6000 kg/ha
Vinifikacija: grozdje ročno potrgamo, ga v kleti specljamo in pustimo macerirati osem dni, od tega prva dva na 10 °C, da pridobimo oziroma ohranimo čim več sadnosti, tipične za cabernet sauvignon. Vino sprešamo in pretočimo v posode iz nerjavečega jekla, v katerih se fermentacija dokonča, kasneje pa poteka še biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo.

Parametri vina

Letnik: 2015
Alkoholna stopnja: 12,5 %
Kislina: 5,3 g/l