prepoznavna osebna nota v vinih
dovršenega sloga, markantna mineralnost terroirja
rebula Época 2013
época
rebula Época 2013

Opis vina

Barva: slamnato rumena z zlatimi odsevi
Vonj: intenziven in kompleksen, po zrelem rumenem sadju
Okus: vino z mineralnim, koncentriranim, polnim okusom, ki nas pelje v svet zrelega sadja in sredozemskih zelišč, zlasti bazilike
Priporočena hrana: poudarila bo jedi iz morskih in sladkovodnih rib; tako polna, da jo priporočamo celo k suhomesnatim delikatesam lokalnega izvora
Temperatura serviranja: 12–14 °C

Način pridelave

Vinograd: Pročno
Gojitvena oblika: enojni gujot, 3500 trt/ha
Donos: do 4.000 kg/ha
Vinifikacija: izbrano ročno trgano grozdje specljamo in stisnemo pod nizkim tlakom. Fermentacija poteka v 500-litrskih hrastovih sodih, v katerih vino na finih drožeh zori še 12 mesecev.

Parametri vina

Letnik: 2013
Alkoholna stopnja: 13,0 %
Kislina: 5,2 g/l