prepoznavna osebna nota v vinih
dovršenega sloga, markantna mineralnost terroirja
rdeče época 2010
época
rdeče época 2010
rdeče época 2010

Zvrst 70 % merlota in 30 % cabernet sauvignona

Opis vina

Barva: intenzivna globoko rubinasta
Vonj: arome zrelega jagodičevja in slivove marmelade s pridihom vanilje
Okus: vino z intenzivnim, polnim sadnim okusom in močno strukturo z lepo vkomponirano taničnostjo
Priporočena hrana: kot spremljava rdečemu mesu in jedem odločnega okusa
Temperatura serviranja: 18 °C

Način pridelave

Vinograd: Breg, Kalehe
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000–4500 trt/ha
Donos: do 4.000 kg/ha
Vinifikacija: zvrst merlota (70 %) in cabernet sauvignona (30 %). Grozdje ročno potrgamo, specljamo in pustimo macerirati dva do tri tedne. Povreto vino pretočimo v 225-litrske hrastove sode, v katerih poteka biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo. V sodih zori najmanj 18 mesecev.

Parametri vina

Letnik: 2010
Alkoholna stopnja: 14,0 %
Kislina: 5,6 g/l