brezkompromisna, naravna vina
rebula brutus 2009
brutus
rebula brutus 2009

Opis vina

Barva: globoko zlata, na meji z oranžno
Vonj: kompleksne arome sušenega belega sadja, marelica, začimbe, kamilica
Okus: vino z intenzivnim, karakternim sadnim okusom in taničnostjo
Priporočena hrana: kot spremljava belemu mesu, svinjini, teletini in zorenim sirom ali samo za meditacijo
Temperatura serviranja: 16–18 °C

Način pridelave

Vinograd: Kalehe
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000 trt/ha
Donos: 3000 kg/ha
Vinifikacija: izbrano ročno trgano grozdje specljamo v sode in jagode pustimo v moštu, ki zaradi svojih divjih kvasovk začne vreti spontano. Po končanem vretju sod dopolnimo, grozdne jagode pa pustimo v stiku z vinom do naslednje trgatve (12 mesecev). Šele takrat vino ločimo od jagod in ga v sodu zorimo še eno leto. Stekleničimo ga brez filtriranja.

Parametri vina

Letnik: 2009
Alkoholna stopnja: 13,5 %
Kislina: 5,6 g/l