brezkompromisna, naravna vina
rdeče brutus 2009
brutus
rdeče brutus 2009
rdeče brutus 2009

Zvrst iz izbranega grozdja merlota in cabernet sauvignona – samo v najboljših letnikih

Opis vina

Barva: globoko rubinasto rdeča
Vonj: kompleksen, koncentrirane arome slivove marmelade, tobak, grafitno zemljast vonj
Okus: vino z intenzivnim, polnim sadnim okusom in lepo čvrstimi tanini, ki mu dajejo dolgoživost
Priporočena hrana: dopolnjuje sodobno kulinariko polnega okusa; lepo spremlja divjačino, vse oblike rdečega mesa in zrele sire
Temperatura serviranja: 18 °C

Način pridelave

Vinograd: Pročno
Gojitvena oblika: enojni gujot, 3500 trt/ha
Donos: 3000 kg/ha
Vinifikacija: veliko vino, sestavljeno iz 90 % merlota in 10 % cabernet sauvignona. Grozdje je pridelano v dveh najboljših vinogradih z zelo nizkim donosom. Grozdje ročno potrgamo, specljamo in pustimo macerirati tri do štiri tedne. Povreto vino pretočimo v 225-litrske sode, v katerih se zaključi še biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo. V sodih iz francoskega hrasta ostane najmanj 24 mesecev.

Parametri vina

Letnik: 2009
Alkoholna stopnja: 14,5 %
Kislina: 5,6 g/l