Peneče vino iz rebule, pridelano v italijanskih in slovenskih vinogradih v Brdih. Izdelano je po klasični metodi – s sekundarnim vrenjem v steklenici in dolgim zorenjem na kvasovkah.
Barva: slamnato rumena z elegantnim iskrenjem
Vonj: značilni vonji rebule z nežno kvasno noto
Okus: vino poživljajoče svežine, elegantnega dolgega pookusa
Priporočena hrana: kot aperitiv ali spremljava morski hrani
Temperatura serviranja: 9 °C
Vinograd: vinogradi v okolici vasi Števerjan, Jazbine (Gradisciutta), Biljana in Kojsko (nadmorska višina 100 m)
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000–5000 trt/ha
Donos: 7000 kg/ha
Vinifikacija: s pravočasno ročno trgatvijo ohranimo svežino in primerno vsebnost sladkorja. Nežnemu stiskanju celih grozdov sledi takojšen pretok in fermentacija pri kontrolirani temperaturi. Vino pred drugo fermentacijo zori na finih drožeh. Sekundarna fermentacija poteka v steklenici. Peneče vino zori na lastnih kvasovkah najmanj 36 mesecev.
Letnik: 2013
Alkoholna stopnja: 12,0 %
Kislina: 6,5 g/l