vino, ki povezuje.
rebolium 2011
sinefinis
rebolium 2011
rebolium 2011

Penina iz rebule, pridelane v italijanskih in slovenskih vinogradih v Brdih. Izdelana je po klasični metodi – s sekundarnim vrenjem v steklenici in dolgim zorenjem na kvasovkah.

Opis vina

Barva: slamnato rumena z elegantnim iskrenjem
Vonj: značilni vonji rebule z nežno kvasno noto
Okus: vino poživljajoče svežine, elegantnega dolgega pookusa
Priporočena hrana: kot aperitiv ali spremljava morski hrani
Temperatura serviranja: 9 °C

Način pridelave

Vinograd: vinogradi v okolici vasi Števerjan, Jazbine (Gradisciutta), Biljana in Kojsko (nadmorska višina 100 m)
Gojitvena oblika: enojni gujot, 4000–5000 trt/ha
Donos: 7000 kg/ha
Vinifikacija: s pravočasno ročno trgatvijo ohranimo svežino in primerno vsebnost sladkorja. Nežnemu stiskanju celih grozdov sledi takojšen pretok in fermentacija pri kontrolirani temperaturi. Vino pred drugo fermentacijo zori na finih drožeh. Sekundarna fermentacija poteka v steklenici. Penina zori na lastnih kvasovkah najmanj 24 mesecev.

Parametri vina

Letnik: 2011
Alkoholna stopnja: 12,0 %
Kislina: 6,5 g/l